Steagurile care reprezinta natiuni, organizatii sau diferite tipuri de comunitati, au de obicei in spatele lor anumite simboluri sau povesti. O parte din ele sunt chiar interesante, iata cateva…

1. Steagul statului Philipine se arboreaza cu dunga rosie in partea de sus pe timp de razboi iar cu partea albastra pe timp de pace.

2. Steagul American confectionat din nylon amplasat pe luna odata cu misiunea Apollo 11 a costat 5 dolari si 50 centi la acea vreme. Oamenii de la NASA sustin ca steagul se afla inca acolo, dar cu siguranta stelele si dungile s-au sters, din cauza radiatiilor solare, acesta fiind acum in intregime alb.

3.Primul steag Olimpic in 1920 a fost ratacit 77 de ani dupa jocurile olimpice din 1970, pana cand un participant l-a gasit in valiza sa, unde a stat atata amar de vreme.

4. In timpul discutiilor si negocierilor dintre Coreea de Nord si Coreea de Sud, ambele parti aduceau la fiecare intrevedere cate un steag care se dorea a fi mai mare decat al partenerilor de discutii. Au ajuns in situatia in care abia le mai incapeu in sala de nogociere, moment in care au stabilit dimensiunile standard.

5. Lichtenstein si Haiti si-au stabilit steaguri nationale identice. Curios este ca nu au aflat despre asta pana la intalnirea lor de la jocurile olimpice din 1936, cand au concurat practic sub acelasi steag.

6. Steagul Marii Britanii simbolizeaza unificarea regatelor nicidecum a statelor, ceea ce e o diferenta. Astfel daca spre exemplu Scotia ar parasi Marea Britanie steagul nu va trebui modificat.

7. In Danemarca este ilegala arderea sau distrugerea steagurilor altor tari, insa aceasta regula nu se aplica si pentru steagul national danez.

8. Steagurile nationale ale Australiei si Noii Zeelande sunt atat de asemanatoare incat Primul Ministru al Australiei a fost primit la vizita sa in Canada in 1984 cu steagul Noii Zeelande arborat in sala de protocol.

9. Expresia “Allahu Akbar” este repetata de 22 de ori pe steagul Iranuului

10. O perioada de 15 ani din istoria Frantei steagul a fost de culoare alba.

O imagine oarecum atipica regasim pe drapelul national al statului Mozambique care are afisat o arma AK-47

sursa: https://www.kickassfacts.com/