Partile care compun un steag

Când ne gandim sau privim diferitele steaguri ale lumii, este cu adevărat uimitor faptul că atât de multe modele diferite pot fi puse pe un dreptunghi de țesătură. Dar, în ciuda tuturor diferențelor, aproape fiecare steag este realizat la fel și fiecare parte a unui steag poate fi descrisă folosind un set de termeni de bază.

Sa incepem cu cea mai importantă parte a steagului – Fundalul. Câmpul este fundalul sau schema principală de culori a unui steag, care pe multe steaguri este adesea o culoare unitara. De exemplu, steagul Bermudelor are un câmp roșu. Cu toate acestea, câmpurile pot fi multicolore. Steagurile tricolore au un câmp cu trei culori, cum ar fi câmpul albastru, alb și roșu al steagului Franței.

Următoarele părți care compun un steag sunt marginile verticale. Partea cea mai apropiată de locul în care este atârnat steagul se numește elevator și va dispune, în general, de un aparat pentru a atârna steagul de un stâlp. Cel mai frecvent, un steag va avea antetul cusut pe elevator – o bucată de țesătură albă care este mai groasă decât restul câmpului pentru a servi drept ancoră și are două sau mai multe inele metalice încorporate, sau carabine, care se atașează la linia stâlpului. . Marginea opusă ridicătorului se numește muscă, deoarece aceasta este marginea care plutește în vânt. Marginile de sus și de jos sunt numite … ai ghicit, marginea superioară și cea inferioară.

Acum că cunoaștem elementele de bază ale anatomiei steagului, putem merge puțin mai în profunzime. La descrierea unui design de steag, câmpul este deseori împărțit în patru părți egale. Aceste sferturi sunt denumite in functie de amplasament, cum ar fi acoperișul superior pentru ridicarea din dreapta sus sau inferioară pentru stânga inferioară. În proiectarea modernă a steagului, arborarea superioară este considerată poziția de onoare și este denumită canton. Acesta este motivul pentru care la multe steaguri coloniale (cum ar fi steagul Bermudelor prezentat mai sus), steagul țării conducătoare a coloniei este prezentat în canton. Tehnic, cantonul se poate referi la oricare dintre sferturile drapelului, dar majoritatea vexilologilor (persoanele care studiază steagurile) folosesc cantonul pentru a descrie elevatorul superior.

Orice steag care prezintă un design sau simbol deasupra unui câmp este denumit “defaced” (ceea ce este surprinzător nu este un termen negativ în acest sens). Cel mai general termen al unui element defacing se numește taxă, care este aproape orice element de design care se află în partea de sus a câmpului steagului. Continuând să folosim drapelul Bermudelor ca exemplu, atât steagul Uniunii din canton, cât și stema aproape de capătul mustei sunt taxe. Alte taxe includ discul roșu de pe pavilionul Japoniei și steaua și semiluna de pe pavilionul Pakistanului. Un pic mai specific, o emblemă este orice simbol de pe un steag. Așadar, aceasta include stema de pe steagul nostru Bermuda, precum și frunza de arțar de pe pavilionul Canadei Cantonele nu sunt incluse în embleme. Cea mai specifică taxă este un ecuson, care este orice stemă sau dispozitiv heraldic. Așadar, stema de pe steagul Bermudelor este o taxă, o emblemă și o insigna.

Cam astea ar părțile de bază ale unui steag! Steagurile nationale si impart in mai multe familii, despre care vorbim intr-o alta postare.