O foarte scurta descriere a procesului de fabricatie a steagurilor poate veni in ajutor in privinta intretinerii lor.
Asadar, in prima faza de fabricare, solventii de diferite culori, sunt dispersati direct pe suprafata steagurilor cu ajutorul echipamentelor speciale de imprimare utilizate in productia acestora.
Odata ce imprimarea este finalizata urmeaza fixarea culorilor intr-un asa numit “cuptor“ setat la diferite temperaturi inalte in functie de materialul folosit.
Urmatorul pas este eliminarea surplusului de vopsea, pentru ca produsul sa devina impecabil vizual si pregatit pentru trecerea la faza de finisare.
Odata incheiate aceste operatiuni steagul este pregatit pentru expunere, fie afara fie in interior.
Intretinerea steagurilor de exterior in mod special, depinde foarte mult de mediul in care sunt arborate ( zone cu vant puternic cum ar fi marginea soselelor cu trafic si poluare ridicata, pe malul marii in soare puternic, etc). Am vazut de-a lungul timpului drapele arborate in cele mai ostile medii, acestea facand fata cu brio.
Astfel, in conditiile cele mai vitrege steagurile se pot reimprospata daca este necesar odata la 1 sau 2 luni printr-o spalare la o temperatura de 30 de grade C utilizand un detergent de preferat soft.
Fiind in general un material sintetic, de obicei polyester, ele se usuca foarte repede (cam 30 de minute) la temperatura camerei. Acelasi tratament il putem aplica si pentru steagurile vela.
Tot in functie de amplasare, recomandarea de inlocuire a acestora este in medie de 1 an, in multe cazuri rezistenta acestora este si mai mare daca materialele folosite sunt de calitate optima.
Pentru orice fel de informatii despre subiect nu ezitati sa ne contatati.
Cu atenție permanentă la detalii răspundem tuturor cerințelor cu promptitudine și profesionalism.