De ce ar trebui sa porti Steagul Romaniei de 1 Decembrie si nu numai?

De ce ar trebui să porți Steagul României de 1 Decembrie si nu numai?

Tricolorul României nu este doar un decor oficial arborat pe instituțiile publice.

Steagul Romaniei capătă suflet atunci când e ridicat deasupra capului cu mândrie de un sportiv victorios plecat în lumea largă, sau atunci când e purtat pe brațe de familia unui militar căzut la datorie.

Drapelul ne înfioară de bucurie și ne e sprijin în suferință, materializand un sentiment atunci când se întâlnește cu trăiri importante din viață noastră și din destinul României.

Steagul este familia, ogorul fiecăruia, casă în care s-au născut părinţii şi unde se vor naşte copiii voştri. Steagul este, încă, simbolul devotamentului, credinţei, ordinei şi al disciplinei ce reprezintă oastea”, declara Alexandru Ioan Cuza în 1861.

Deci, da! De ce să nu îl purtăm în  mâini, la brâu, la gât, în piept sau pe lance? De ce să nu-l purtăm pe case, pe străzi, în țară sau în străînătate? Sau pe costumele de baie…cum fac alții!  Într-o lume care este în continuă globalizare, de ce să nu fim open-minded și proeuropeni, dar fără să ne uităm identitatea? Fără să uităm cine suntem și de unde venim.

Poate acum mai mult că oricând, într-o era de masivă imigrație a Românilor în toată lumea, steagul României trebuie să fluture de 1 Decembrie în mâinile, casele și sufletul fiecărui român.