Poate nu ai zice, dar conform documentelor istorice,cel mai vechi steag al uni stat utilizat si astazi apartine Danemarcei. El dateaza inca din secolul 13.
Cu siguranta ai observat ca steagurile statelor lumii sunt de forma dreptunghiulara. Totusi exista si exceptia care sa confirme regula. Steagul statului Nepal are o forma atipica reprezentand muntii Himalaya si cele doua religii Hinduismul si Budismul. Soarele si luna aflate pe drapel simbolizeaza longevitatea si imortalitatea.
Tot referitor la forma, intre steagurile natiunilor, avem si steaguri patrate. Astfel, doua tari au steaguri oficiale in aceasta forma: Elvetia si Vatican.
Steagul statului Paraguay, adoptat in 1842, inspirat de la olandezi, detine originalitatea prin faptul ca este unicul drapel national care are doua fete diferite.
Union Jack, steagul national Britanic este o combinatie a trei steaguri: Scotia ( X-ul alb pe fond albastru ), Anglia ( crucea rosie pe fondul alb ) si Irlanda ( X-ul rosu pe fond alb ). Cu alte cuvinte, o combinatie de trei steaguri reprezentand trei sfinti: St. George, St. Patrick, si St. Andrew.
Cat despre steagul italian, Napoleon ar fi autorul steagului acestei tari, asemanator cu cel al frantei doar ca albastrul a fost inlocuit cu verde, fiind culoarea lui preferata.
Fondul albastru cyan din steagul Somaliei este un omagiu adus fortelor ONU care au mentinut pacea in aceasta tara multi ani la rand.
Steagul Statelor Unite ale Americii are 13 linii care reprezinta acelasi numar de colonii de origine, si cate o stea pentru fiecare stat american.
Steagul Liberiei imita indeaproape steagul Statelor Unite ale Americii, fiind fondat de catre sclavii eliberati, care si-au dorit sa exprime prin aceasta asemanare idealurile democratice.
Apropo, exista si o stiinta care se ocupa de studiul steagurilor ( istorie, simbolism ) aceasta se numeste Vexicologie, iar arta designului steagurilor poarta numele de vexilografie.
Cu atenție permanentă la detalii răspundem tuturor cerințelor cu promptitudine și profesionalism.